5 redenen om data te verzamelen uit uw machinepark

5 redenen om data te verzamelen uit uw machinepark

Het verzamelen van data vanuit uw machinepark zorgt voor onwijs veel voordelen. Denk aan het tijdig uitvoeren van onderhoud en het daarmee voorkomen van kapotte machines, het inzichtelijk krijgen van het gebruik van werknemers of huurders en het realtime kunnen monitoren van het machinepark.

Bundel de kracht van de machines

De data van 1 machine is relevant, maar maakt het lastig om conclusies te trekken over het gebruik en verbruik van machines. Wanneer je data uit meerdere machines hebt is het mogelijk patronen in gebruik te herkennen, minder presterende machines te herkennen en tijdig onderhoud uit te voeren.

 

Overmatig gebruik

Voor bedrijven die machines verhuren is (stiekem) overmatig gebruik een groot probleem. Door de implementatie van een data tool heb je realtime inzicht en kun je dus ook achteraf meten wat het verbruik van eindgebruiker is geweest, maar ook de manier waarop en hoe intensief de machine is gebruikt.

 

Duurzaamheid

Door inzichtelijk te maken hoeveel en hoe intensief de machines ingezet worden, krijg je ook inzicht in de mate van brandstofverbruik. Naast het feit dat je kan besparen in de kosten, kan je de inzet van de machines duurzamer inrichten. Denk aan het koppelen de juiste machine aan de juiste opdracht.

 

De oplossing

I-Quipment, een speciaal ontwikkelde tool voor het uitlezen van data uit machines met verschillende controllers en motoren bleek de juiste oplossing. “We hebben gekeken naar de vraag en zijn toen met onze developers aan de slag gegaan. Iedere diesel machine heeft een controller en een motor. Met i-Quipment is het gelukt om de codes die verstuurd worden van controller naar motor te vertalen in het platform”, vertelt Tim Stok, CEO van Regent, de ontwikkelaar van i-Quipment.

 

 

i-Quipment is een product dat de branche op het gebied van data volledig opschud. Een uniek platform, realtime data en het analyseren van gebruikersgedrag zorgen voor hogere winst en een duurzamere bedrijfsvoering.

Vraag geheel vrijblijvend een demo aan. We zijn ontzettend trots op ons product en laten het met alle liefde zien! Klik hier voor de demo.