Case study EQIN

Casestudy: “We willen de data van onze compressoren, generatoren en lichtmasten in 1 platform uitlezen”

600 machines, 7 verschillende controllers en meer dan 100 lichtmasten. EQIN, verhuurder van compressoren, generatoren en lichtmasten verzamelt als eerste ter wereld data van verschillende productleveranciers in één platform.

Twee jaar geleden had EQIN het probleem dat zij machines van verschillende leveranciers hadden en hierdoor niet over alle data konden beschikken die zij nodig hadden.

“Veel van onze producten hebben een datatool. Het probleem is echter dat we bijvoorbeeld 3 verschillende compressoren van 3 verschillende merken hebben. En je raadt het al… De platformen vallen niet te integreren. Een Kaiser wil de concurrent natuurlijk geen data van de machines in de schoot werpen en andersom”, aldus Pieter Oskam, senior technical advisor bij EQIN.
.

Dieselmotoren

De vraag van EQIN was specifiek gericht op alle motoren die gebruik maken van diesel, met verschillende fabrikanten en de unit moet bestand zijn tegen alle omstandigheden. Pieter: “We hebben heel lang gewerkt met een ouder platform. Hierin konden we veel zien, maar niet alle dingen die we nodig hadden. Nu met het platform ‘i-Quipment’ van Regent werken we efficiënt en een stuk duurzamer.”

visuele weergave van de i-Quipment ingebouwd in een machine

De oplossing

I-Quipment, een speciaal ontwikkelde tool voor het uitlezen van data uit machines met verschillende controllers en motoren bleek de juiste oplossing. “We hebben gekeken naar de vraag en zijn toen met onze developers aan de slag gegaan. Iedere diesel machine heeft een controller en een motor. Met i-Quipment is het gelukt om de codes die verstuurd worden van controller naar motor te vertalen in het platform”, vertelt Tim Stok, CEO van Regent, de ontwikkelaar van i-Quipment.

Het resultaat

Het gebruik van i-Quipment resulteert voor EQIN in vele voordelen. “Het grootste voordeel voor ons is zonder twijfel het meten en voorkomen van overmatig gebruik. Als verhuurder is dat het lastigste, hoeveel en hoe lang gaat een klant een lichtmast gebruiken? Je wilt niet dat een klant te veel of te weinig betaald. Door het platform worden we steeds beter in het voorspellen en monitoren van het gedrag rondom onze producten. Daarnaast weten we op ieder moment en op elke plek wat er gebeurt met onze compressoren, generatoren en lichtmasten.

i-Quipment is een product dat de branche op het gebied van data volledig opschud. Een uniek platform, realtime data en het analyseren van gebruikersgedrag zorgen voor hogere winst en een duurzamere bedrijfsvoering.

Vraag geheel vrijblijvend een demo aan. We zijn ontzettend trots op ons product en laten het met alle liefde zien! Klik hier voor de demo.