De waarde van data voor jouw bedrijf

De waarde van data voor jouw bedrijf

De waarde van data voor jouw bedrijf

Uit iedere machine valt data te halen. Het lastige van die data is het vertalen en nuttig inzetten van al die enen en nullen. Dit is de waarde van data voor jouw bedrijf.

Waarom data

Het verkrijgen en vergaren van data levert ontzettend veel op. Denk aan inzicht in het gebruik en verbruik van je machines, maar ook het voorkomen van schade door gebrek aan onderhoud en zelfs het realtime managen van de locatie van jouw generatoren, compressoren en lichtmasten is mogelijk.

 

Enen en nullen

Data is relevant vanaf het moment dat het leesbaar en behapbaar is voor de eindgebruiker. Een machine communiceert in enen en nullen, de mens niet. Het vertalen van die data werkt als volgt: De controller en machine communiceren met enen en nullen. Een data tool, gekoppeld aan de machine of controller leest deze uit, vertaalt het en stuurt het naar een platform waar de enen en nullen vertaald zijn in overzichtelijke grafieken en meldingen.

 

Predicted maintenance – voorspellend vermogen

Een van de grootste voordelen van datavergaring is het ontvangen van notificaties rondom onderhoud. Onderhoud aan machine vindt plaats na een x aantal uur draaien. Het plegen van onderhoud wanneer de machine op 200 kilometer afstand staat is lastig. Door middel van het platform ontvang je ruim van te voren notificaties waardoor de planner de planning rondom deze machine efficiënter in kan steken en dus schade kan voorkomen. Dit is een voorbeeld van één machine. Denk eens aan de mogelijkheden met honderden machines en de kosten die hiermee te besparen zijn.

Big data

Inzicht in het gebruik van je machine is dus nuttig en relevant, maar het is met data zelfs mogelijk om gedragsanalyses van klanten en gebruikers te maken. Dit geeft inzicht in de intensiteit en de manier van gebruik en biedt dus kansen om een optimalisatie slag te maken binnen het bedrijf. Hebben de accountmanagers de juiste oplossing voor de klant geboden, is de machine gebruikt zoals vooraf afgesproken en wat kunnen we leren van dit project voor de volgende keer? Het zijn geen vragen meer wanneer je als organisatie de kansen van big data benut.

i-Quipment is een product dat de branche op het gebied van data volledig opschud. Een uniek platform, realtime data en het analyseren van gebruikersgedrag zorgen voor hogere winst en een duurzamere bedrijfsvoering.

Vraag geheel vrijblijvend een demo aan. We zijn ontzettend trots op ons product en laten het met alle liefde zien!